Arsa tarla arazi ne demek? Arasındaki farklar nelerdir?

Arsa tarla arazi ne demek? Arasındaki farklar nelerdir?

Günlük hayatta sıkça karşılaştığımız emlak terimlerinden olan arsa, tarla ve arazi gayrimenkul türlerini bu yazımızda detaylı bir şekilde açıklayacağız.

Gayrimenkul Nedir? Gayrimenkul Çeşitleri Nelerdir? Yazımızı okumak için tıklayınız. https://www.emlakkonulari.com/gayrimenkul-nedir-gayrimenkul-cesitleri-nelerdir/

ARSA; İmar uygulaması görmüş üzerine imar planında belirtilen yapılaşma koşulları ile yapı yapılabilen, parsellenmiş toprak parçasına denir.

İmar planı nedir, imar planı alanları, imar planı yapılaşma koşulları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. https://imarsorgula.com/taks-kaks-nedir/

 

arsa tarla arazi nedir

TARLA; Tarıma elverişli olan, imar uygulaması görmemiş sınırları belli toprak parçası olarak tanımlanıyor. Tarlalar genel olarak sulu tarla ve susuz tarla olarak ayrılır. Sulu tarlalar genel olarak tarım amaçlı kullanılırken susuz tarlalar ise hayvancılık veya yatırım amaçlı olarak kullanılır.

Tarlalar üzerine tarım amaçlı yapı yapılabilmekte fakat her tarlanın bulunduğu bölgeye göre yapılaşma şartları değişmektedir. Yapılaşma koşulları için tarlanın bağlı bulunduğu Belediye veya İl Özel İdareden bilgi alabilirsiniz.

ARAZİ; En kısa anlamıyla imar uygulaması görmeyen toprak parçasına deniyor. Tanımlardan da anlaşılacağı üzere imar planı olmayan yerler arazi olarak geçmektedir.

Tarla veya arazinin bulunduğu bölgede bir imar planı yapıldığında ve parselinize tarım dışı bir imar verildiğinde, var ise gerekli terk işlemleri yapıldıktan sonra taşınmaz araziden arsa niteliği kazanmış olacaktır.

Tarlalarda emlak vergisi en düşük orandan vergilendirilirken imar uygulaması görmüş arsaların emlak vergisi yüksek orandan hesaplanmaktadır.

Emlak Vergisi, Emlak Beyanı Nedir, Ne Zaman Ödenir? Yazımızı okumak için; https://www.emlakkonulari.com/emlak-nedir-emlak-beyani-emlak-vergisi-nedir-ne-zaman-odenir/

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*