Asansör Bakım Fiyatları 2021 Ne Kadar?

Asansör Bakım Fiyatları 2021 Ne Kadar? Yüksek binalarda, apartmanlarda iniş ve çıkışları daha kısa sürede ve güvenli bir şekilde sağlamak amacı ile kullanılan bir araçtır asansör. Asansörlerin kullanıcılar için sağlık ve güvenliği tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak amacıyla da; Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinin 34. Maddesinin 1. Fıkrasında bahsedilen “Bina sorumlusu, asansörün güvenli. Bir şekilde kullanılmasını sağlamak üzere yılda en az bir defa periyodik kontrolünü yaptırır.” yönetmeliğin 23. Maddesinin 1. Fıkrasında da “Periyodik kontrol ücreti, bina sorumlusundan KDV dahil olarak A tipi muayene kuruluşunca tahsil edilir.” Şeklinde bir ifade edilmiştir.

Asansör Bakım Fiyatları

Asansörlerin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak için düzenli bir şekilde ayna en az bir defa bakımının yapılması gerekmektedir. Yönetmelik Madde (10) da: “Asansörün, asansörü oluşturan tüm aksam ve parçaların bakımı, asansör monte eden tarafından hazırlanmış olan bakım kılavuzunda yer alan talimatlara göre yapılır. Yönetmeliğe göre bakım;

Yağlama ve temizlemeyi, Kontrolleri,  Kurtarma çalışmalarını, Ayarlama işlemlerini, Kullanıma veya yıpranmaya bağlı olarak meydana gelebilen bileşen onarımını veya değişimini, kapsar.” Şeklinde ifade edilir.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde belirtildiği gibi asansörlerin yılda en az bir defa periyodik muayenesinin yapılması ve yapılan muayene sonucunun bir rapora bağlanması gerekmektedir.

Periyodik Kontrol (Muayene) Nedir? Asansör Bakım Fiyatları

24 Haziran 2015 tarihinde yayınlanmış olan “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” ile asansörün hizmete alınmasını. müteakip iki yıl sonra, devamında yılda en az bir kere olmak üzere yapılması gereken kontrollere periyodik kontrol denir.

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği

Periyodik kontrol dönemi ve yaptırma sorumluluğu

MADDE 8 – (1) Binada/yapıda sürekli olarak kullanılan asansörün periyodik kontrolü, yılda en az bir defa, Bakanlık tarafından yetkilendirilen ve ilgili idare ile protokol imzalayan A tipi muayene kuruluşuna yaptırılır.

Madde 9 – (11) Periyodik kontrol, asansörün bakımını üstlenen asansör monte edenin veya onun yetkili servisinin nezaretinde gerçekleştirilir. Periyodik kontrole nezaret edecek olan kişinin teknik bakım personeli olması ve periyodik kontrolde. A tipi muayene kuruluşu ile işbirliği yapması asansör monte eden veya onun yetkili servisi tarafından sağlanır. Takip kontrolüne ise asansörün bakımını üstlenen asansör monte eden veya onun yetkili .servisi veya periyodik kontrol raporuna göre söz konusu uygunsuzlukları gidermek adına sadece bu iş için bina sorumlusu ile sözleşme imzalayan asansör monte eden veya onun yetkili servisi nezaret eder.

Madde 9 – (15) Asansör monte eden veya onun yetkili servisi, binalarda/yapılarda aylık. bakımını yaptığı. asansörlerin kimlik numaralarını ve adreslerini içeren bilgileri elektronik olarak liste halinde her yıl Ocak ayı sonuna kadar ilgili idareye iletir. İlgili idare, bu bilgileri periyodik kontrol için protokol imzaladığı A tipi muayene kuruluşu ile paylaşır.

Madde 16 – (7) Periyodik kontrol, bina sorumlusunun talebi üzerine veya resen A tipi muayene kuruluşunca yapılır.

Madde 29 – (2) Bina sorumlusunca periyodik kontrolüne izin verilmeyen asansör, ana besleme sisteminden. elektriğinin kesilerek mühürlenmesi yoluyla hizmetten men edilebilmesi için. A tipi muayene kuruluşunca ilgili idareye bildirilir.

Kapıcı Maaşı 2021 Ne Kadar? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*