Depremde Hasar Gören Binalar İçin Vatandaşlara Konut Kredisi Müjdesi!

Depremde Hasar Gören Binalar İçin Vatandaşlara Konut Kredisi Müjdesi! 2020 yılında yaşanan deprem olaylarının da ardından herkes deprem gerçeği ile tekrar yüz yüze gelmiş oldu.

Depremde Hasar Gören Binalar

AK Parti milletvekilleri 2020 yılındaki depremle meydana gelen büyük hasarların uğrattığı zararlar ile ilgili ekonomiye. İlişkin düzenlemeler içeren konut kredisine yönelik teklifi Genel Kurul’da kabul edildi.

Depremde Hasar Gören Binalar İçin Kredi

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Türkiye Büyük. Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM) AK Parti milletvekilleri, tarafından sunulmuştur. Anadolu Ajansı’nda yapılan haberlerde; yapılan teklifte depremzedelere yönelik kanun teklifi de sunulmuştur.

2020 yılında meydana gelen depremlerde, binaları hasar gören vatandaşlar için devletin konut kredisi açma ve bina yaptırma sorumlulukları ile ilgili yapılacak iş ve işlemlerde olası mağduriyetlerin giderilmesi ve hak kayıplarının yaşanmaması, afetzedelere eşit şekilde yardım edilmesi, uygulama birliği sağlanması için bazı düzenlemeler yapılacaktır.

Depremzedelere Yapılabilecek Yardımlar Nelerdir?

Depremde; konutları zarar görenlere yapılacak yardımlar hakkında 7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun’un ilgili hükümleri uygulanmaktadır.

Konutları zarar gören depremzedelere geçici ve kalıcı olmak üzere iki çeşit yardım yapılır. Bunlardan ilki geçici barındırma yardımı, ikincisi ise kalıcı konut veya inşaat kredisi yardımıdır.

7269 Sayılı Kanunun 14. Maddesi uyarınca; ’Afete uğrayanların veya uğraması muhtemel olanların bulundukları yerlerde veya başka yerlerde geçici olarak barınmalarını sağlamak üzere, baraka ve konutlar inşa edilebilir, ettirilebilir, kiralanabilir veya satın alınabilir. Bu tedbirlerin, kısa zamanda yerine getirilmesinin mümkün olamayacağı hallerde, geçici iskân tedbirlerini kendileri almak isteyenlere nakdî yardım da yapılabilir.’  Ayrıca geçici barındırmaya ilişkin yapılan harcama veya verilen ödemeler borçlandırmaya tabi alınmaz.

Kaç Faizsiz Konut Şirketi Mağduru Var? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*