Devren Satılık Ne Demek? İş yerleri için çoğu zaman devren satılık ilanları görülmektedir. İşinize uygun bir mekânı satın almak için alacağınız aksiyonlarda mülk satışı devreye girmektedir. Örneğin satılık kafe, restoran ve dükkân satış ilanlarına baktığınız zaman neredeyse tamamının devren satılık olduğunu görebilirsiniz. O halde devren satılık ne demek sorusunun yanıtı ise, bir mekânın mülkü ile beraber satışa sunulduğunu ifade etmektedir. Mülkü ile beraber ekipman, araç ve gereçler, izin ve ruhsat gibi belgeler de devren satılık sürecinde satın alınmaktadır.
Devren Satılık Yerin Avantajları Nelerdir? Devren Satılık Ne Demek?
Devren satılık bir işyeri satın aldığınızda içindeki tüm ekipmanları da satın almış olursunuz. Böylece ekstra araç gereç satın alma gibi yüklerden kurtulup oldukça zaman kazanabilirsiniz.
Devren satılık işyerleri belirli bir müşteri kitlesine sahiptir. Örneğin uzun yıllardır işletilen bir restoranın bilinirliği ve sağlam bir müşteri kitlesi bulunmaktadır. Böylelikle yüksek pazarlama ve reklam maliyetlerinden tasarruf etmiş olursunuz.
İş yeri açarken faaliyet alanınıza göre belirli ruhsat ve izinleri almanız gerekmektedir. Devren satılık işyeri aldığınızda tüm haklarını da beraberinde satın alacağınız için oldukça avantajlı şekilde işinize başlayabilirsiniz. Örneğin; sıfırdan ekmek fırını kurmak için tüm ekipmanları satın almak, fırın ruhsatı ve çalışma belgelerini edinmek gerekmektedir. Devren ruhsatlı fırın alarak işe daha hızlı başlayabilirsiniz. Ya da anaokulu, kreş gibi bir iş alanında faaliyet gösterecekseniz devren satın alma yapmanız işinizi oldukça rahatlatır. Kreşe uygun koşulları sıfırdan sağlamak oldukça masraflı bir iştir.
Devren Satılık Yerlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Eğer bir işletmeyi devren satın alacak iseniz işletme ile ilgili uzun süre araştırma yapmanız gerekmektedir.
-Satın alınacak işletmede hangi malzemeler bulunmakta?
-Bu malzemeler sizin işi yapmamızda yeterli olacak mı?
-Dükkânın içerisi ve durumu sizi tatmin ediyor mu?
-Dükkânı iyileştirmek için ne kadar daha para harcamak zorunda kalacaksınız?
-Dükkân kaç yıllık?
-Belirli bir müşteri kitlesi var mı?
-Müşteriler bu dükkânın şu ana kadar verdiği hizmetten memnun mu?
-Dükkânın günlük veya aylık cirosu ne kadar?
-Giderleri ne kadar?
-Elde edeceğiniz kar ne kadar?
Kat İrtifakından Kat Mülkiyetine Geçiş Nasıl Yapılır? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.
İlk yorum yapan olun