Emlak Vergi Borçlarına Yapılandırma Uygulanacak

Emlak Vergi Borçlarına Yapılandırma. Emlak vergi borçlarının yapılandırılması ile ilgili teklif Meclis’e taşındı. Kamuoyuna olan vergi borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili teklif Meclis’te ele alındı.

Emlak Vergi Borçlarına Yapılandırma

Sabah’ta yer alan habere göre; içerisinde emlak vergisinin yer olduğu yapılandırma için, yasanın çıkmasının ardından yapılandırma başvurusu için 31 Mayıs’a kadar süre tanınacak. Borcunu yapılandıran vatandaşlar ise ilk taksitlerini Eylül ayında ödemeye başlayacak. Yasa dâhilinde 30 Nisan 2021’de önce kesinleşen borçlar yapılandırılabilecek. 

Yapılandırma Vadesi 36 Ay Olacak. Emlak Vergi Borçlarına Yapılandırma

Yapılandırma için başvurular 31 Mayıs 2021’e kadar yapılabilecek. İlk taksit 31 Eylül 2021 olmak üzere 2’şer aylık dönemler itibarıyla 18 eşit taksit uygulanacak. Peşin ödememede, Yİ-ÜFE aylık değişim oranı esas alınarak yapılan hesaplanan faizin yüzde 90’ından vazgeçilecek.

Matrah Artırımı Yüzde 20 Vergilendirilecek

Gelir ve Kurumlar Vergisi matrahlarını artırarak ödeyenler hakkında artırımda bulunulan yıllar için gelir ve kurumlar vergisi incelemesi ve bu yıllara ilişkin olarak vergi türleri için daha sonra başka bir tarhiyat yapılmayacak.

Artırılan matrahlar yüzde 20’nin üzerinden vergilendirilecek. Bu kapsamda artırılan matrah, 2020 için 127 bin 500 liradan, 2019 için 112 bin 400 liradan, 2018 için 105 bin 800 liradan az olamayacak. Matrah artırımı yapılan yıl için beyannamesini zamanında vermiş ve vergisini ödemiş olanlar ise yüzde 15 vergiye tabi tutulacak.

e-Devlet Üzerinden Başvuru Nasıl Yapılır?

e-Devlet üzerinden “İnteraktif Vergi Dairesi” bölümüne giriş yaparak vergi borcu yapılandırması yapılabilir.  Sistemde Yapılandırma İşlemleri başlığı altında “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri” bölümünde, başvuru kısmından başvuruyu yapabilirsiniz.

Yapılandırılan tutarların ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12, 18 eşit taksit halinde ödenmesi imkânı da sunulmaktadır. 

Konut Sigortalarının Karşıladığı ve Karşılamadığı Hasarlar hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*