Kalebodur Nedir?

Kalebodur Nedir? Kale markasından ve bu markanın kurucusu olan İbrahim Bodur’un soyadından esinlenilip ismi verilen seramik markasına kalebodur denir.  1957 yılında Çanakkale Seramik ile temelleri atılan Kale Grubu, seramik sektöründe Türkiye’de dev bir marka olmuştur. Makine parça imalatı, kimya, elektrik malzemeleri, nakliye, turizm ve gıda sektörüne giren Kale Grubu toplamda 17 şirketten oluşuyor.  Kale Grubu bugün Avrupa’nın 3. dünyanın 12. en büyük seramik karo üreticisidir. Kurucusu İbrahim Bodur’dur. Kültür, sanat, bilim ve spor konularında katkıda bulunmak için Dr. İbrahim Bodur Kale seramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı 1989 yılında kurulmuştur.

Kalebodur Nedir

Seramik ise bir veya birden fazla metalin, metal olmayan bir element ile birleşimi sonucu oluşan üründür. Diğer tanımı da su ile hamur haline getirilen topraktan yapılan çanak, çömlek gibi eşyalara denir. Seramikler yüksek ısıda pişirilerek meydana gelir.

Fayans; Özellikle banyo, mutfak duvarı kaplamasında kullanılan mat çini hamurundan yapılan, sıvı geçirimsiz yapı ve süsleme gerecidir. 3 çeşit fayans vardır. Bunlar; yer karosu, duvar karosu ve porselen karo olarak isimlendirilmektedir. Kalebodur Nedir?

Kalebodur Nerelerde Kullanılır?

Kalebodur genelde banyo, tuvalet, mutfak gibi ıslak zeminlerde kullanılır.  Duvar ve yer döşemelerinde kullanılan kalebodurun birçok çeşidi mevcuttur.

Kalebodur ve Seramik Arasındaki Fark Nedir?

Saf kilin pişirilmesi ile elde edilen boşluklu beyaz renkli seramik malzemeye fayans denir. Fayans seramik malzemenin bir özel halidir. Fayansın geçirimsiz olmasını sağlamak için bir sır tabakası ile kaplanması gerekir. İlk pişirmeden sonra sır maddesi sürülerek ikinci pişirme işlemi yapılır. Bunun sonucunda sırla kaplanmış, boşluksuz, geçirimsiz fayans elde edilir. Seramik malzemenin (fayans) sırlanması onu aşınmalara dayanıksız kılmasına karşın su geçirmezlik ve kir tutmazlık özelliği kazandırır. Bu nedenle sırla kaplanmış fayans daha çok banyo, tuvalet, mutfak vs. gibi ıslak hacim duvarlarında kullanılır.

Seramik yer karolarında ise durum farklıdır; seramik yer karoları aşınmalara dayanıklı olması, kayma ve düşme kazalarına karşı önlem olması açısından daha boşlukludur  ve kalınlıkları daha fazladır.

Ytong Fiyatları 2020 Ne Kadar? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*