Kiracı Doğalgaz Aboneliği Nasıl Alınır?

Kiracı Doğalgaz Aboneliği Nasıl Alınır? Taşınmaz kiralamalarında kiracının taşınmadan önce yapması gereken bir takım işlemler ve üzerine alması gereken birtakım abonelikler bulunmaktadır. Alınması gereken abonelikler içerisinde de elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri vardır.

Kiracı Doğalgaz Aboneliği

Kiraya çıkacak olan kişiler doğal gaz varsa öncelikle bu aboneliği yapmak durumundadırlar. Taşınmazda daha önce oturan kişi, doğalgaz aboneliğini sonlandırmışsa bu durumda dağıtım şirketi sayacı kapamıştır. Doğalgazı açtırmak için, dağıtım şirketiyle yeni bir kullanım sözleşmesi yapmalıdır. Kişi başvuru bedellerini ödedikten sonra, sayacın bir yetkili tarafından açılması için randevu almanız gerekmektedir.

Doğalgaz aboneliğinde 3 aşamalı bir başvuru işlemi uygulanmaktadır. İlk aşamada yetkili mühendislik şirketi tarafından iç tesisat projesi hazırlanırken, ikinci aşamada abonelik başvurusu gerçekleştiriliyor. Üçüncü aşamada ise kullanım sözleşmesi yapılarak hat kullanıma açılıyor.

İlk Defa Abonelik Alınıyorsa

Doğal gazın kullanılacağı alana daha önce hat çekilmemiş ise ilk doğalgaz aboneliği yapılıyor demektir. Daha önce aboneliği olmayan kişilerin ilk başvuru yapılırken gerekli olan evrakları şunlardır:

  • Nüfus cüzdanı
  • Tapu, yapı ruhsatı fotokopisi ya da kira kontratı fotokopisi
  • Binada bulunuyorsa, servis kutusu numarası

Kiracı Doğalgaz Aboneliği Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • Abone olacak kişinin TC Kimlik Numaralı resmi kimlik beyanı,
  • Müracaat eden kişi; mülk sahibi ise tapu fotokopisi, eğer kiracı ise tapu fotokopisine ek olarak abone olabileceğine dair mülk sahibinin onay verdiğini gösteren imzalı dilekçe ve kira kontratı fotokopisi,
  • Binanızda daha önceden doğal gaz bağlantı sözleşmesi yapılmış ise binanıza ait bağlantı nesnesi ya da binadaki herhangi bir tüketim noktası numarası talep edilir.
  • Yabancı Uyruklu Müşteriler için ek olarak; Pasaport beyanı ve fotokopisi talep edilir.
  • Elektrik ya da su faturası fotokopisi gerekir.

Malik Ne Demek? Tapu Maliki Ne Demektir? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*