Konut Kredileri Düşecek Mi? 2021 Konut Kredilerinde Son Durum

Konut Kredileri Düşecek Mi? Pandemi ile geçen 2020 yılında, Haziran’da yapılan 0,64 kredi faiz oranlarıyla konut sektörü oldukça hareketlendi. 3 ay gibi bir sürede 600 bin konut satışı gerçekleşti. Kasım 2020’de 1 milyon 393 bin satış ile tarihin en büyük konut satış verileri kaydedildi. 

Konut Kredileri Düşecek Mi

Sektör temsilcileri, konut kredi faiz oranlarının önemli olduğuna ve gelecek süreçlerde düşük oranların yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguluyor.

2020’de tarihin en düşük seviyesine çekilen konut kredisi faiz oranları, Mayıs 2021 itibarıyla ne kadar oldu? İşte bankaların 100.00 lira için güncel konut kredisi faiz oranları…

2021 Konut Kredileri Faiz Oranları

Halkbank konut kredi faiz oranı yüzde 1.38

Vakıfbank Sarı Panjur konut kredisi faiz oranı yüzde 1.32

Ziraat Bankası konut kredi faiz oranı yüzde 1.37

Halkbank konut kredi faiz oranı yüzde 1.38

Garanti BBVA konut kredi faiz oranı yüzde 1.46

Akbank konut kredi faiz oranı yüzde 1.39

İş Bankası konut kredi faiz oranı yüzde 1.45 

QNB Finansbank konut kredi faiz oranı yüzde 1.56

ING Bank konut kredi faiz oranı yüzde 1.59

Denizbank konut kredi faiz oranı yüzde 1.68

ICBC konut kredi faiz oranı yüzde 1.70

Fibabanka konut kredi faiz oranı yüzde 1.74

TEB konut kredi faiz oranı yüzde 1.75

Odeabank konut kredi faiz oranı yüzde 1.89

Anadolubank konut kredi faiz oranı yüzde 1.90

Burgan Bank konut kredi faiz oranı yüzde 2,00

Şekerbank konut kredi faiz oranı yüzde 2,09

HSBC konut kredi faiz oranı yüzde 2,09

Konut Kredileri Düşecek Mi?

Zeynep Aktaş’ın ilgili yazısı şöyle; Merkez Bankası’nın faiz kararındaki ana başlıkları özetlediğimizde yatırımcıların gözden kaçırmaması gereken ayrıntılar:

1- Faiz indiriminin başlamamasının nedeni: TCMB Faizi sabit bıraktı. Bunun üç ana nedeni TL’deki değer kaybı, iç talebin güçlü olması ve küresel piyasalarda emtia fiyatlarındaki artışla gelen riskler, olarak sıralanabilir.

2- Faizde artırım beklenmemesinin nedeni: Yeni başkan faizi artırmak için gelmedi. Faiz artırımı ancak enflasyondaki bir sıçrama ile gündeme gelebilir.

3- Faiz indirimi için hangi iki gösterge izlenecek? Merkez Bankası ÜFE ve TÜFE’nin seyrini takip edecek. ÜFE 31,20 ve TÜFE 16,19 seviyesinde bulunuyor.

Üretici fiyatlarının seyri önümüzdeki aylarda tüketici fiyatlarına da yansıyacak. Bu nedenle bir ay daha faizin yüzde 19 seviyesinde kalması beklenebilir. TCMB politika metni enflasyonun seyrini izleyeceğinin iletişimini gerçekleştirdi.

4- Para politikasında gevşeme dönemi kollanıyor. Ekonomide büyüme sürüyor ancak bunun kalitesi ve sürdürebilirliği önemli. TCMB, faiz indiriminde adım atmak için verilerde oluşacak ilk fırsatı gözleyecek.

5- Faiz indirimi haziranda başlayabilir. Kur hareketlerinden kaynaklı olarak enflasyonun yüksek seyri sürüyor. Bu nedenle mayıs ayında da faiz indirimi gerçekleşmeyebilir. Piyasa beklentisi bir faiz indiriminin ağustosta başlaması yönünde ancak faiz indirimi haziranda başlayabilir.

Kapanma Döneminde Villalara Talep Arttı! hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*