Muvafakatname Ne Demek?

Muvafakatname Ne Demek? Muvafakatname sözcüğü sözlükte ”Herhangi bir konuda izin alınması gerekilen kişiden izin verildiğine dair üzerinde gereken bilgilerin yazılı olarak bulunduğu belge” şeklinde tanımlanmaktadır. Bu sözcük inşaat sektöründe de sıklıkla kullanılmaktadır. Bir sözleşme oluşturulduktan sonra, o sözleşmenin şartlarında değişiklik olacaksa ve ya taraflardan birinin onayının alınmasını gerektiren bir durum ortaya çıkmışsa bir muvafakatname yazılıp imzalanması gerekir.

Muvafakatname Ne Demek

Muvafakatname noterler tarafından hazırlanmaktadır. Muvafakatname almak isteyen kişiler kendilerine en yakın noktadaki notere başvurarak, noterden onaylı muvafakatname alabilirler. Ayrıca Muvafakatname’nin 2020 yılı için ücreti yaklaşık olarak 100 lira ile 200 lira arasındadır. Bu ücret eklenen kelimelere göre değişkenlik gösterebilir.

Muvafakatname Çeşitleri Nelerdir? Muvafakatname Ne Demek?

Dört çeşit muvafakatname vardır. Bunlar;

  • Gayrimenkul satışı muvafakatnamesi,
  • pasaport işlemleri muvafakatnamesi,
  • reşit olmayanların işlemlerinde geçerli muvafakatname,
  • spor kulübü muvafakatnamesi.

Ayrıca inşaat muvafakatnamesi istenen yerler arasında; evli çiftlerden birinin taşınmazını satmak istemesi, hisseli taşınmazda ruhsat alabilmek için hissedarların muvafakatı şartı, komşu parsele inşaat, inşaat tadilat, aynı parsele inşaat gibi muvafakatnameler bulunmaktadır.

MUVAFAKATNAME ÖRNEĞİ

a) Şahıslar için:

Anonim Şirketlerde (Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Müdür, Murahhas Üyesi), Limited şirketlerde (Müdür) kollektif ve komandit şirketlerde (ortağı)

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA

Müteahhitlik Kamemin, ortağı /Yönetim Kurulu Başkanı/Yönetim Kurulu; Üyesi/ Genel Müdürü /Müdürü / Murahhas Üyesi / Müdürü/ Teknik Müdürü (1) bulunduğum …………………………(2) Şirketine devrine muvafakat ederim. Şirketten ayrıldığım takdirde durumdan Bakanlığınızı yazı ile derhal haberdar edeceğim.

Not: Bu muvafakatnameler noterlikçe tasdikli olacaktır.

(1) İlgilinin sıfatı yazılacaktır.

(2) Şirketin ticari unvanı tam olarak yazılacaktır.

b) Şirket için talep dilekçesi:

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA

………………………….. adına tahakkuk eden müteahhitlik karnesini Şirketimiz adına devralmak istiyoruz. Şirketten ayrıldığı takdirde durumdan Bakanlığınız) yazı ile derhal haberdar edeceğiz.

Not: Bu dilekçe şirket statüsüne uygun şekilde imza edilecek. Bu talep dilekçesi noterlikçe tasdikli olunacaktır.

Kentsel Dönüşüm Nedir? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*