Ortaköy Nerede? Ortaköy’e Nasıl Gidilir? Yol Tarifi İstanbul ilimizin en önemli semtlerinden biri Ortaköy’dür. Ortaköy’ün, Antik çağda adının Arkheion (Argion) olduğu ve Bizans dönemindeki adının da “Ayios Fokas” olduğu söylenmiştir. Semt, adını Bizans İmparatoru I. Basileios tarafından burada yaptırılan Ayios Fokas Manastırı’ndan almıştır. Ayrıca Ortaköy Meydanı ve çevresi 1989 ile 1992 yılları arasında Beşiktaş Belediyesi tarafından başlatılmış olan proje çalışmaları ile yeniden düzenlenerek bugünkü görünümüne kavuşmuştur.
Ortaköy meydanında görülmesi gereken tarihi mekanlardan; Ortaköy Büyük Mecidiye Camii ve Esma Sultan Yalısı başta gelmektedir. Meydanda bulunan ve tarihi 18’inci yüzyıla dayanan, Sultan III. Ahmed’in damadı ve sadrazamı Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılan çeşme de ayrıca görülmeye değerdir.
Ortaköy Meydanı ve çevresindeki diğer görülmeye değer tarihi yapılar
- Ortaköy Camii
- Ortaköy Hamamı
- Ayios Fokas Kilisesi
- Defterdar İbrahim Camii
- Esma Sultan Yalısı
- Naime Sultan Yalısı
- Hatice Sultan Yalısı
- Etz Ahayim Sinagogu
- Feriye Sarayı
- Damat İbrahim Paşa Çeşmesi
Ayrıca Ortaköy’e geldiğiniz zaman mutlaka burada meşhur olan kumpir ve wafflelarını denemeyi unutmayın.
Ortaköy’e Nasıl Gidilir? Ortaköy Nerede?
Ortaköy‘e,
Beşiktaş ve Kabataş‘tan İETT Belediye otobüsleri ile, Kabataş‘a gelmek için Bağcılar-Kabataş arası Tramvay (T1 hattı)‘ı kullanarak ulaşabilirsiniz.
Kadıköy‘den Şehir hatları Vapurları, Üsküdar‘dan tekneler ile Beşiktaş‘a geçip 20-25 dakika yürüyerek ya da İETT Belediye Otobüsleri ile de ulaşabilirsiniz.
Taksim‘den de Sarı Dolmuşlar ile Beşiktaş üzerinden Ortaköy’e ulaşım sağlayabilirsiniz.
Ayrıca, Şehir Hatları Vapurları’nın da az sıklıkta Ortaköy’e seferleri vardır.
İETT Belediye Otobüs sefer ve durakları için İETT Hat ve Durak Arama ve şehir hatları vapurları için İstanbul Şehir Hatları Vapur Seferleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Kilyos Nerede? Kilyos’a Nasıl Gidilir? Kilyos Yol Tarifi hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.
İlk yorum yapan olun