Sarı Alan Arazisi Ne Demek? Orman arazileri haritalandırması yapılırken bazı yerler farklı renklerde boyanmıştır. Bu harita yapılırken bazı alanlar kırmızı renkle, bazı yerler yeşil renkle bazı yerler ise sarı renkle gösterilmiştir. Orman kadastro komisyonları tarafınca hazırlanmış olan orman haritasında bu renk tanımları şu şekildedir.
2/B alanları “kırmızı” renk ile boyanır, orman haritasında; orman olan yerleri “yeşil” ile boyanır; tarla, bağ bahçe ve ya yapılı yer gibi orman ile ilgisi olmayan yerler kültür arazisi olarak adlandırılıyor ve “sarı” renkle boyanıyor; deniz, göl ya da akarsu gibi yerler ise “mavi” ile boyanmaktadır.
Kültür Arazisi olarak da adlandırılan sarı renkli bölgeler tarla, yapılı yer, bağ bahçe gibi orman olma durumundan çıkmış ve bölgenin sahibi tarafından kullanılmakta olan alanlardır. Kültür arazileri Orman Kadastro Komisyonları tarafından hazırlanmış olan haritalarda sarı renkle gösterilmektedir.
Parseli sarı boyalı olan vatandaşların, orman ve 2/B sahası ile ilgisi bulunmuyor.
Arazim Sarı Alan Çıktı Ne Yapmalıyım? Sarı Alan Arazisi Ne Demek?
Sarı Alan arazisinin tapusu tescil ile alındığında ilerde tapu ile alakalı bir sorun olmaz. Fakat tapu alınmadıysa ve durumu belirli değil ise kadastro yapılır ve zilliyetlik durumuna bakılır. Eğer zilliyetlik durumu bulunmuyor ise 3402 sayılı Kanunun 18’inci maddesine göre bu arazi Devlet Hazinesine geçer.
Madde 18 – Yukarıdaki maddelerin hükümleri dışında kalan ve tescile tabi bulunan taşınmaz mallar ile tarım alanına dönüştürülmesi veya ekonomik yarar sağlanması mümkün olan yerler Hazine adına tespit olunur. Orta malları, hizmet malları, ormanlar ve Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup da bir kamu hizmetine tahsis edilen yerler ile kanunları uyarınca Devlete kalan taşınmaz mallar, tapuda kayıtlı olsun olmasın kazandırıcı zamanaşımı yolu ile iktisap edilemez.
Sundurma Ne Demek? Sundurma Örnekleri hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.
İlk yorum yapan olun